Laudame Financials Ontdek meer

Vakinhoudelijke functie bij een terminalbeheerder in de Botlek!

Wat ga je doen als Financial Accountant?

Als Financial Accountant bij VTTI word je verantwoordelijk voor de maandelijkse financiële boekhouding en bijhorende analyses en rapportages van Euro Tank Terminal (ETT): de naam van de terminal in Rotterdam. Je maakt deel uit van het finance team, dat ook verantwoordelijk is voor de financiën van de terminal in Amsterdam (ETA), maar jij focust jezelf dus op één van de twee locaties. Werkzaamheden die regelmatig terugkeren in jouw werkweken, zijn dan ook:

  • Verzorgen van een tijdige en kloppende financiële administratie van ETT;
  • Voorbereiden van en ondersteunen bij het maand- en jaarafsluitingsproces en bijbehorende specificaties en opvolging geven aan bijzonderheden;
  • Beoordelen en voorbereiden van betalingen, rapporteren over en analyseren van (verouderde) facturen, cashflow forecast, btw-aangifte, uitvoeren van supplier acceptatie controles;
  • Coördineren en begeleiden van de in- en externe audits en voorbereiden van de jaarrekeningen.
  • Het zorgdragen voor de juiste interne controles op de financiële processen.

Vanuit deze basis ligt er bij VTTI volop ruimte om mee te denken in verdere efficiency en optimalisatieslagen. Zowel op het gebied van tooling als dashboarding wordt input toegejuicht en gewaardeerd. Een dynamische functie binnen een internationaal georiënteerde organisatie waarbij je ook regelmatig met collega’s vanuit Group Reporting in contact komt. VTTI rapporteert volgens de IFRS-regelgeving, al is kennis op dit gebied geen harde eis. 

Wat breng je mee?

De Financial Accountant die wij zoeken kan terugvallen op een stevige boekhoudkundige basis en rendeert als persoon goed in een dynamische organisatie met internationale uitstraling. Je krijgt energie van een foutloze financiële administratie, en vindt het daaromheen leuk om mee te denken in verdere efficiency. Wat zoeken we verder in jou?

  • Een afgeronde bachelor richting Accounting, Business Administration, Economie etc.;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke boekhoudkundige functie;
  • Financiële kennis van IFRS en Dutch GAAP is een voordeel, maar géén harde eis;
  • Gestructureerde manier van werken, en een goede beheersing van de Engelse taal.

Waar ga je werken?

VTTI is één van ’s werelds toonaangevende leveranciers voor de opslag van energie en andere essentiële producten, zoals chemicaliën. De organisatie beschikt op belangrijke scheepvaartknooppunten en bevoorradingsgateways over meer dan 10 miljoen kubieke meter aan opslagcapaciteit (17 terminals in totaal), verdeeld over 5 continenten. VTTI speelt daarmee ook een belangrijke rol in het verduurzamen van de hele keten en in het faciliteren van de energietransitie. Continu vooruit denken, en nieuwe manieren blijven ontwikkelen om op te slaan en te distribueren is een belangrijk ongoing process.

De twee terminals (ETT in Rotterdam, ETA in Amsterdam) draaien beide een omzet van ca. 60 miljoen euro op jaarbasis en verspreid over de twee locaties werken er 200 collega’s. Het finance team bestaat verder uit een Finance Director (Saskia van der Werf), drie Business Controllers, twee collega’s op de financiële administratie en twee inkopers. Het hoofdkantoor van VTTI is gevestigd in Rotterdam, en de systemen waarmee gewerkt wordt zijn Oracle en Hyperion.

Wat krijg je er voor terug?

Werken bij VTTI betekent binnenkomen in een betrokken organisatie waar de neuzen dezelfde kant op staan en de weg van verdere professionalisering is ingeslagen. Goed is goed, maar het kan altijd beter. Er gelden korte lijnen, en input en ideeën worden gewaardeerd en toegejuicht. Geen vraag is teveel gesteld en eigenaarschap past hier helemaal! Wat krijg je verder van ons?

  • Een salaris tussen de €60.000 – €75.000 bruto per jaar inclusief vakantiegeld, op basis van een 40-urige werkweek;
  • Daarbovenop komt nog een bonusregeling van maximaal 10% op jaarbasis, afhankelijk van je persoonlijke prestaties en leerdoelen van het afgelopen jaar;
  • Op jaarbasis gelden er 27 vakantiedagen bij VTTI;
  • De mogelijkheid om één dag per week thuis te werken, want op de terminal is waar alle gebeurt;
  • Een goede pensioenregeling waarbij je zelf 5% betaalt.
Meer weten?

Neem contact op met Albert Mastenbroek of solliciteer direct op deze vacature.

Albert Mastenbroek Bel of app: 06 - 18 78 99 49 Stuur een bericht Bel mij terug
Meer weten? App Albert Mastenbroek:
06 - 18 78 99 49
Solliciteren? Is deze baan jou op het lijf geschreven?

Sollicitatieprocedure

  • Cv
  • Telefoon
  • Gesprek
  • Opdrachtgever
  • Contract
Cv

1. Wij beoordelen je CV (en motivatie)

Het team beoordeelt je cv (en motivatie) en bepaalt de vervolgstap.
Telefoon

2. Tijdens een telefonisch gesprek bespreken we je sollicitatie

Tijdens een telefonisch gesprek bespreken we je sollicitatie en CV.
Gesprek

3. Sluit jouw profiel aan bij de vacature?

Sluit jouw profiel aan bij de vacature? Dan volgt een uitgebreid kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Een eerste kennismaking via Teams is ook een mogelijkheid.
Opdrachtgever

4. Denken wij met elkaar de perfecte match te hebben gevonden?

Denken wij met elkaar de perfecte match te hebben gevonden? Dan ga je op vervolggesprek bij onze opdrachtgever.
Contract

5. Van beide kanten een perfecte match?

Van beide kanten een perfecte match? Dan vervolgen wij de procedure en ben jij klaar om de stap te zetten.